Sparring partner
voor mens,
organisatie
en proces

Je wordt gezien, maar zie jij ook jezelf?

Executive Development

Als executive zie je veel en wordt er veel naar je gekeken. Juist dan is het gezond en nodig om goed te kunnen spiegelen. Met iemand die jou écht ziet en aan wie je je kunt laten zien. En dat luistert nauw, weet ik. Zeker als het speelveld complex is, de vraagstukken uitdagend zijn en de belangen groot. Als ervaren executive coach ga ik naast je staan en kijk ik met je mee.

Vanuit welke kern doe je, denk je, durf je? Waar schuren je eigen waarden met die van je omgeving? Ik wil het wéten. Zolang ik mij kan herinneren ben ik intrinsiek geïnteresseerd in mensen en hun interne en externe systeem. En dan vooral in: hoe zetten we tegengestelde kwaliteiten in om de interactie met je omgeving fundamenteel te verbeteren?

Kijken naar wat je nodig hebt om je goed te kunnen verhouden, begint voor mij met kijken en luisteren naar jou. Vragen over je werkomgeving brengen je namelijk vaak terug naar overtuigingen en ervaringen, naar je kern. Soms blijkt je vraag heel anders te zijn dan je dacht. Ben je zelf anders dan je dacht.

Met oog voor je kern en kennis van de context help ik je graag om grenzen te verleggen, patronen te doorbreken en verder te komen. Ik nodig je uit om uit je comfortzone te komen. Dat doe ik met een warm respect voor wie en wat je bent. Ik spiegel en vraag door, luister en geef terug. Direct en doortastend,  respectvol en nieuwsgierig.

Zo ontrafelen we samen waar persoonlijke overtuigingen of ervaringen je professionele ontwikkeling stimuleren of belemmeren. Wat is ballast? En wat wil je graag behouden? Samen zorgen we dat je je talenten optimaal in kunt zetten om nieuwe wegen te vinden of te bewandelen. Kom maar op, ik ben benieuwd naar jou.

Soms blijkt je vraag heel anders te zijn dan je dacht.
Ben je zelf anders dan je dacht.