Sparring partner
voor mens,
organisatie
en proces

Door haar brede ervaring met bestuurders in diverse sectoren kent zij de uitdagingen van ons vak

Referenties

"Soms wens je dat je iemand eerder had ontmoet. Voor mij is dat van toepassing bij Martine. Als coach is Martine zeer betrokken bij mijn persoonlijke vraagstelling en ontwikkelpunten. Moedig gaat ze voorbij mijn comfortzone om tot de essentie te komen. Het verkregen inzicht werkt bevrijdend, alsof je een te klein kledingstuk uittrekt. Martine inspireert woorden te geven aan mijn authentieke persoonlijkheid waardoor ik met genoegen aangeleerd gedrag afleer. Het resultaat is hogere kwaliteit van leven, zowel zakelijk als privé."

Ingrid Roelvink, interim executive - april 2020

ED

Directeur-bestuurder woningcorporatie

Ed Pannebakker
statutair directeur CEO at De Goede Woning Zoetermeer
April 7, 2017, Ed was a client of Martine’s

"Martine heb ik leren kennen als persoonlijke coach en als begeleider van intervisie bijeenkomsten met diverse collega bestuurders uit verschillende branches. In beide trajecten heb ik Martine over meerdere jaren ervaren als professional met een zeer brede ervaring in haar vakgebied.
Zij biedt vanuit een oprechte professionele betrokkenheid gericht advies en is creatief in haar begeleiding. Zij weet op een natuurlijke manier je uit je comfortzone te halen waardoor nieuwe inzichten ontstaan. De inzichten die ik via haar heb ontvangen zijn mij nog steeds erg dierbaar en waardevol.
Ik acht haar ook zeer geschikt in andere functies met een governance achtergrond, zoals een RvC."

Commissaris / Innovatie & Effectiviteit / Executive Coach

Johan Zoutberg
Commissaris / Innovatie & Effectiviteit / Executive Coach
May 30, 2020, Martine worked with Johan in the same group

"Ik ken Martine ruim 20 jaar als collega coach. Ik ken haar als een coach met een heldere visie op het vak en het leven. Ze put haar coachingskwaliteiten niet alleen uit professionele scholing, maar ook uit een rijke levenservaring. Ik bewonder zorgvuldigheid, haar vermogen zich in clienten en de meest complexe situaties in te leven en toch goed overzicht te houden. Ik heb ook als Executive Coach van haar geleerd en verwijs desgewenst graag mensen naar haar. Die zijn in integere handen." 

Districtsdirecteur zorg & welzijn

Maudy Hylkema
Districtsdirecteur Careyn Utrecht West
May 23, 2017, Maudy was a client of Martine’s

"Martine heb ik leren kennen als een zeer kundige coach. Door haar brede ervaring met bestuurders in diverse sectoren kent zij de uitdagingen van ons vak. Met een breed repertoire aan methoden heeft zij op plezierige wijze een verdieping aan mijn handelen gegeven. Zij weet de goede pitstop te geven."

Toezichthouder pensioenfondsen

Bert Smith
Fondsecretaris Pensioenfonds Vervoer - Toezichthouder pensioenfondsen
February 19, 2011, Bert was a client of Martine’s

"Zelfsturing, eigen leiderschap, en je daarbij op een manier die bij jou past laten zien en horen zijn voor mij belangrijke thema’s waaraan ik zowel in een coachingstraject als in een intervisiegroep onder deskundige begeleiding van Martine heb kunnen werken. 

De werkwijzen die Martine daarbij gebruikt, maar ook de veilige omgeving en niet te vergeten de nodige humor hebben mij in een korte periode weer een paar stappen verder gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling."

Interim directeur/bestuurder industrie en familiebedrijf

Bart G.J. van Nunen
Interim Directeur @industrie | familiebedrijf
June 13, 2011, Bart G.J. was a client of Martine’s

"De toegevoegde waarde van professionele begeleiding is met Martine van den Bosch verzekerd. Martine nodigt mensen uit om uit hun comfortzone te treden. In een aantal intervisiebijeenkomsten slaagden wij er steeds meer in om de interactie zelf diepgaand te onderhouden. Met als resultaat dat een aantal zelfstandig functionerende interim managers nu een hechte groep vormen waarbij leren, ontwikkelen en plezier belangrijk zijn. 
Dit is een prima prestatie bij professionals die gewend zijn veel zelf te doen en moeilijk zijn uit te dagen zichzelf kwetsbaar op te stellen. Dit resultaat is voor een groot deel te danken aan Martine van den Bosch."

Partner executive search en strategisch advies

Jos Vreeswijk
Partner, Hoek Consultants – strategisch advies en executive search&selection
December 21, 2012, Jos was a client of Martine’s

"Martine heb ik leren kennen als een professionele coach die op haar persoonlijke wijze tot de kern van iemands handelen weet te komen.
Betrokkenheid, resultaatgerichtheid en humor zijn daarbij haar eigenschappen die helpen om tot een goed resultaat te komen.
Martine heeft mij inzicht gegeven in mijn handelen en functioneren die mij in komende periode zeker gaan helpen."

Directeur-bestuurder wijkgezondheidscentra

Jan Willem Gort
Directeur/bestuurder WGC Huizen
February 16, 2011, Jan Willem was a client of Martine’s

"Samenwerking met hoog opgeleide professionals vraagt om openheid, respect en vertrouwen. Martine’s coaching stimuleerde mij op verrassend deskundige wijze om deze begrippen verder vorm te geven."

Landelijk bestuurslid branchevereniging

Wilma Dingemans, rm
landelijk bestuurslid AWOG (glas- en gevelbranche) at OSB
February 27, 2011, Wilma was a client of Martine’s

"Ik heb genoten van de professionaliseringsavond(en) Reflecteren: "Professionele ontwikkeling door reflectie" . Martine van den Bosch komt met een hele fijne en knappe inleiding over de methode 'dominante drijfveren'. Deze levert mij een snelle en grondige analyse op. En door de toepassing van het polariteitsdenken brengt het me een arsenaal aan onderbelichte talenten en mogelijke (gedrags)alternatieven. Het doordenken meer dan waard. Een uitstekende methode, zeker voor deze beroepsgroep en in deze setting."

Voorzitter Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO)

Charlotte Van Den Wall Bake
Voorzitter Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)
May 15, 2017, Charlotte worked with Martine in different groups

"Martine is bijna 8 jaar lang de drijvende kracht geweest van het kernteam van de Vaksectie Executive Coaching bij de NOBCO. 

De samenwerking met haar heb ik als bijzonder waardevol ervaren. Martine is een prettige, doortastende, begripvolle en intelligente sparringpartner met slimme ideeën en draagvlak binnen haar team. Zij heeft (mede) de VEC groot gemaakt binnen de NOBCO. Petje af voor haar doorzettingsvermogen."

Voor deze organisaties werkt Martine van den Bosch

Martine haalt je op een natuurlijke manier uit je comfortzone. dat geeft nieuwe inzichten en handvatten.